Groot Ned. Ref. mannenkoor

Zing mee in het Groot Nederlands Reformatie mannenkoor

Speciaal voor mannen die van zingen houden richt Reformatie500 het Groot Nederlands Reformatie Mannenkoor onder leiding van Harm Hoeve.

Na die vier repetities gaan de ‘afdelingen’ als één groot, samengesteld koor concerten geven in monumentale, Nederlandse kerken. Op het repertoire staan psalmen en liederen, waaronder de speciaal voor dit project gecomponeerde Luthercantate van Johan Bredewout

Inmiddels hebben al ruim 100 zanglustige mannen zich opgegeven voor dit bijzondere project. Bijna dagelijks melden er nog nieuwe leden aan. We willen graag doorgroeien naar 200 leden. Schrijf u nu in!

Luthercantate

reformatielied02

Om de herdenking van 500 jaar Reformatie nog meer ‘klank’ bij te zetten, dichtte dirigent/ organist/ componist Johan Bredewout een unieke Luthercantate. Uiteraard bevat het stuk het bekendste lied van de Duiste hervormer: “Een vaste Burcht is onze God”:  zowel in de ouverture als in de finale is de prachtige melodie verweven.

 

Daartussenin heeft Bredewout kans gezien om de drie ‘sola’s’ van de Reformatie te verwerken. Het Sola Scriptura komt naar voren in de psalm 119 en 25, het Sola Gratia in de psalmen 6 en 130 en het Sola Fide in de psalmen 116 en 138. Aangezien het bekende ‘Amazing Grace’ van John Newton wel heel mooi bij de middelste sola aansloot, kreeg ook dit lied een plaats.

Bredewout putte voor zijn melodieën uit de bekende Geneefse bron, maar schreef voor de gelegenheid ook nieuwe melodieën. Vrouwen- en mannenkoor, solisten, orkest en aanwezigen maken de uitvoering van de Luthercantate tot een onvergetelijke belevenis. De tijdloze teksten en toonzettingen laten Gods grote daden in 500 jaar reformatiegeschiedenis ook in 2017 nog klinken!

Repeteren bij u in de buurt

Repeteer bij u in de buurt. De repetities zijn in de volgende acht plaatsen:

 

 

Zingen met orkest L' Orchestra Particolare

Tijdens de concerten werkt het bekende orkest L' Orchestra Particolare mee. Dit orkest bestaat uit beroepsmusici.

Meldt u ook aan voor dit unieke project!

Info. Groot Ned. Ref. mannenkoor

Kosten € 89,- per persoon

Hiervoor ontvang je:

  • 4 repetities o.l.v. Harm Hoeve, Johan Bredewout en Lennert Knops

  • Muziekmap

  • Oefenbestanden om thuis alvast te oefenen

  • Drie prachtige concerten

  • Deelname aan een cd opname

Daarom meezingen

Wat maakt deelnemen aan dit projectkoor zo aantrekkelijk? Vooral het samen zingen van liederen rondom Gods Woord. De liederen rond de Hervorming zijn bekend, alom geliefd en vertolken een tijdloze, diepe boodschap. Ook de onderlinge ontmoeting zal voor velen een reden zijn om mee te zingen. De repetities en concerten vinden plaats in historisch kerken die op zich al een bezoek waard zijn! Dat het projectkoor een de Spaans Evangelische Zending ondersteunt, geeft een waardevolle bijklank!
 

Dirigenten

Harm Hoeve

Harm Hoeve werd geboren op 4 december 1964 in Rouveen, gemeente Staphorst. Na zijn opleiding aan de muziekschool in Zwolle ging hij naar het conservatorium, eveneens in Zwolle. Hier studeerde hij orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma's docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Aan het Hilversumse conservatorium heeft hij piano gestudeerd bij Matthijs Verschoor.


Harm Hoeve is o.a. dirigent van het bekende mannenkoor Stereo uit Genemuiden en Jong gemengd koor Immanuel uit Urk

Lennert Knops

Lennert Knops (1982) uit Papendrecht kreeg op zevenjarige leeftijd zijn eerste orgelles. In de periode 1989 tot 2002 studeerde hij bij diverse organisten. Zijn voorkeur gaat uit naar de Hollandse koraalmuziek en naar muziek uit de periode Bach tot Vierne.Van zijn orgelspel zijn een aantal solo cd’s verschenen.

Samen met zijn vrouw Maria Knops, die harp speelt, vormt hij een duo. Hiervan zijn diverse cd’s uitgegeven.

Bij Cees het Jonk heeft Lennert privé-lessen koordirectie gevolgd.

Als dirigent is hij verbonden aan Mannenkoor Tehillim, Gemengd koor Vox Humana uit Dordrecht, Chr. Jong Mannenkoor Jubilate uit Hendrik-Ido-Ambacht. Ook het Shalomkoor staat onder zijn leiding. Met dit koor worden koorreizen gemaakt, o.a. naar Israël.

Johan Bredewout

Johan Bredewout (1959) kon zich als kleine jongen al niets anders voorstellen dan een toekomst met muziek. Na de middelbare school ging hij dan ook naar het conservatorium in Zwolle. In 1983 behaalde hij het diploma voor piano. In 1984 rondde hij zijn studie orgel af met het diploma ‘Uitvoerend Musicus' (Cum Laude) met een onderscheiding voor artistieke eigenschappen.

Johan Bredewout wordt veel gevraagd als solist en begeleider en hij verleent medewerking aan concerten en cd-opnames.

Ook werkt hij regelmatig mee aan radio- en tv programma's zoals het bekende tv programma ‘Nederland zingt' van de Evangelische Omroep.
Daarnaast is hij de vaste organist van de St Nicolaaskerk te Vollenhove.

Johan Bredewout is dirigent van verschillende koren te weten:

  • Christelijk Gemengd Koor ‘De Zeeklank' te Vollenhove
  • Christelijk Mannenkoor te Emmeloord
  • Het Grote Kerk Koor te Apeldoorn
  • Vollenhoofs Visserskoor

Naast zijn uitvoerend werk houdt Johan zich ook bezig met het componeren en arrangeren van koormuziek.

Partners van het Groot Nederlands Reformatie koor:
logo_RD
Logo VGS - PMS
ER_LOGO P465_P2415